Implant dentar

Singurul mod de a putea inlocui o radacina dentara in zilele noastre este de a insera un implant dentar.

Anual sunt inserate implanturi, care ulterior sunt incarcate cu suprastructuri protetice, astfel restaurarea protetica cu sprijin implantar a pacientilor edentati (fara dinti) a deschis o noua era in medicina dentara. 

Osteointegrarea implanturilor (legarea osului de implant, si invers)  a descins progrese semnificative, astfel ca nici un implant inserat corect nu poate fi respins de catre organismul uman. Exista inca multe aspecte care pot duce la pierderea implantului dupa osteointegrare, acestea fiind date de patologia parodontala (periimplantitele), igiena orala, starea generala de sanatate a pacientului, fortele excesive aplicate asupra implanturilor, dar si tehnicile de inserare a implantului. De aceea este foarte important medicul implantolog care pozitioneaza implantul in oasele maxilare. Daca inserarea implantului nu este realizata corect din punct de vedere protetic si chirurgical, urmarile pot fi dezastruoase.

Succesul implanturilor dentare tine de asemenea si de tehnologia aparatelor si de pregatirea salii in care se realizeaza operatia. Este foarte important ca toate materialele utilizate sa fie sterile, precum in clinica noastra, inclusiv campul pe care se aseaza instrumentarul, precum si manusile chirugicale; pregatirea pacientului pentru interventie presupune echiparea sa in halat de unica folosinta, boneta si botosei de unica folosinta, fiind astfel eliminata sursa bacteriana din exterior.

In clinica noastra, la o interventie de inserare de implant, participa o intreaga echipa, realizata din minim doi medici si doua asistente medicale.

Folosim cele mai bune implanturi dentare de pe piata, pacientul putand opta intre un implant economic, si unul premium, de electie in situatiile de osteoporoza, patologie generala si boli parodontale.

Implanturile pot fi inserate si incarcate imediat cu o restaurare provizorie (atunci cand cazul clinic o cere), sau pot fi lasate subgingival pentru osteointegrare. Legarea implantului de os (osteointegrarea) dureaza intre 3 si 6 luni, dupa care pacientul poate primi lucrarea finala. Pentru acest lucru, in situatia implanturilor cu vindecare subgingivala,  este necesara o a doua interventie chirurgicala, de descoperire a implanturilor dentare, care, in clinica Ardental , este realizata GRATUIT pentru pacientii nostri.

La sfarsitul interventiei chirurgicale, pacientul primeste scris indicatiile postoperatorii, precum si medicatia oferita, printr-o scrisoare medicala.

Solicită o programare

Completează câmpurile alăturate și te contactăm în maximum 24 de ore.

Acest website folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. View more
Accept
Scroll to Top